Notícies

Diumenge, 22 de gener de 2017

Arnau Fabra i Júlia Requesens són escollits el Sant Jordi i la Princesa de la 30a Setmana Medieval

En el sopar de l'elecció es presenta el cartell, que plasma el futur de la festa, i un recull de bones pràctiques per mantenir-ne la singularitat


La Setmana Medieval 2017, que es celebrarà entre el 21 d'abril i l'1 de maig, ha presentat ja els principals protagonistes de la festa. Els socis de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi de Montblanc han escollit a Arnau Fabra Ruiz i a Júlia Requesens Balanyà com a nous Sant Jordi i Princesa, en un sopar en el qual també s'han presentat algunes de les novetats més importants de la festa. Júlia Requesens veu complert “un somni que tenia ja de ben petita, interpretar la Princesa per a la festa i per a Montblanc. Arnau Fabra considera “un honor representar un personatge com Sant Jordi, apreciat a Montblanc, Catalunya i a molts països del món”.

 

Enguany, el Rei és Magí Cendra, i la Reina, Encarna Cobo. Els caps de la Casa Gené són Laia Pastor i Jordi Pinyol. Els de la Casa Alenyà, Mònica Civit i Albert Pons; i els de la Casa Vilafranca, Sílvia Ollé i Norbert Casado. El paper dels Veguers seran interpretats per Maria Rosa Solanes i Vicenç Puig.

 

El cartell del 30è aniversari escenifica el relleu generacional de la Setmana Medieval, a través de les imatges del fotògraf Albert Carreras en un disseny de l'estudi XD Creacions. Dos cartells, amb les parelles de Sant Jordi i la Princesa i el Rei i la Reina mostren nens de cinquè de Primària dels centres escolars de Montblanc, triats en un sorteig entre molts voluntaris. Els vestits dels protagonistes són de talla gran: “És una metàfora de la continuïtat de la festa, que d'altra banda té el relleu generacional garantit. En tres dècades, hi ha gent que ja no recorda que abans no existia la Setmana Medieval. Hem crescut amb la festa i aquesta canalla són la que acabaran omplint aquests vestits”, explica el president de l'Associació Medieval, Joan López.

 

Durant el sopar de l'elecció celebrat el 21 de gener, també s'ha presentat el “Recull de Bones Pràctiques”, editat per l'Associació Medieval. El manual aplega normes i consells de vestuari, pentinats, maquillatge, protocol, aspecte de les tavernes i les parades del mercat, comportament adient a les comitives, etc. El recull convida a tothom que participa de la Setmana Medieval a vetllar pel compliment d'aquestes normes per tal de conservar l'essència d'una festa, declarada d'Interès Turístic nacional i estatal, que és singular arreu de Catalunya.

 

Enguany, l'Associació Medieval estrenarà un drac nou, encarregat a un taller especialitzat i que es presentarà el proper 11 de març. També s'ha fet un canvi d'imatge en el disseny del programa.

 

Quant als espectacles, la trentena edició aposta per mantenir al programa dos dels actes estrenats el 2016, amb gran èxit de públic. D'una banda, el Torneig Medieval Nocturn escenifica la lluita entre diferents cases nobles amb espases, cavalls i focs artificials, per a un aforament de 1.200 persones. I l'espectacle infantil, que recrea la Llegenda de Sant Jordi i ha estat ideat i teatralitzat per socis de l'entitat. En la mateixa línia, enguany es reforcen els espectacles familiars i de petit format. Una de les novetats serà una visita teatralitzada i amb música al call jueu de Montblanc. Pel que fa a l'espectacle més emblemàtic, la representació de la Llegenda de Sant Jordi, tindrà lloc el 22 d'abril. Aquest espectacle de gran format inclou projeccions a la muralla i pirotècnia, i podran gaudir-lo en dues sessions 3.000 persones.

 

Les Nits Malignes compleixen 10 anys portant grups referencials de l'escena nacional i internacional. Per a celebrar-ho, enguany es faran dos nits de concerts. El 21 d'abril el cap de cartell serà Saurom, i l'endemà dissabte 22, Gatillazo.

 

A la gala de l'elecció van assistir l'alcalde de Montblanc, Josep Andreu, el diputat de Cultura de la Diputació de Tarragona, Joan Olivella i el president accidental del Consell Comarcal de la Conca de Barberà, Francesc Benet.