Galeria de vídeos

Exposició fotogràfica del Projecte Bahut a la Diputació de Tarragona i presentació de la XXIII Setmana Medieval

Després de l’èxit de que l’exposició va tenir a Montblanc, des del 4 de març es podrà veure al Palau de la Diputació de Tarragona la mostra del Projecte Bahut. La inauguració va ser a les 8 del vespre, i va comptar amb la presencia del President de la Diputació, Josep Poblet i el president de l’Associació Medieval, Joan Roig. El projecte va néixer el passat mes d’abril, a la passada Setmana Medieval, quan els fotògrafs Diego Molina, Lourdes Rué, Domi Mora, Albert Carreras i Ramon Creus es van posar rere un objectiu per oferir la seva particular visió de la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi.

Bahut, una paraula morta d’origen medieval que fa referència a una gran caixa per a contenir qualsevol cosa preuada, fou el nom triat pel projecte ja que, com bé explica Albert Carreras, recuperava aquesta paraula alhora que obria una gran caixa simbòlica per a guardar-hi fotografia. El projecte, impulsat per l’Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, es veurà materialitzat en una exposició on es mostraran 25 de les millors fotografies realitzades durant la passada edició. D’aquesta manera, l’Associació Medieval segueix ampliant el seu camp d’actuacions que sobrepassen els quinze dies de la festa en sí, bolcant-se i donant suport als projectes culturals que creixen al voltant de la Setmana Medieval. Segons explica Carreras, la intenció no era formar cap col·lectiu estable sinó marcar unes línies comunes i que cada fotògraf en fes la seva interpretació. Bahut és un projecte amb continuïtat que en la propera edició ampliarà el ventall de fotògrafs traçant un lema previ per a realitzar les obres.

Per la seva banda, Joan Roig, el president de l’entitat destaca “quan se’ns va proposar el projecte hi vam donar suport pel talent d’aquest grup de fotògrafs” i remarcava “invito a tothom a veure i viure la nostra festa des del prisma d’aquest grup de fotògrafs”. A més, cal destacar que aquesta exposició serà utilitzat com un element de promoció exterior de Montblanc i de la festa.