Notícies

Dimecres, 10 d'octubre de 2018

Montblanc i Beesel, a Holanda, impulsen una xarxa de ciutats europees que tenen la Llegenda de Sant Jordi i el Drac com a patrimoni 

Els dos municipis formaran una candidatura plurinacional, que es vol ampliar, per aconseguir un Segell de Patrimoni Europeu


Representats de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, l'Ajuntament de Montblanc i el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, han visitat aquest cap de setmana el municipi de Beesel, a Holanda, per celebrar una reunió de treball. L'objectiu de la trobada era començar a posar els fonaments d'una candidatura plurinacional per aconseguir el Segell de Patrimoni Europeu. Aquest segell, a banda d'un reconeixement, estableix un marc de relació entre els municipis que en formen part. En aquest cas, la voluntat és unir municipis que tinguin com a patrimoni la Llegenda de Sant Jordi i el Drac. De fet, la idea universal que es treballarà serà la de la lluita de Sant Jordi amb el Drac, que representa el mite universal de la lluita del bé contra el mal, fomentant així valors com la convivència, la solidaritat entre pobles o la pau. 

Aquesta candidatura, que ara impulsen Montblanc i Beesel, vol ser més àmplia i també es convidarà a que en formin part les festes de Mons, a Bèlgica, i la de Furth im Wald, a Alemanya. D'aquesta manera, s'articularia una xarxa de municipis europeus que tenen en comú la Llegenda de Sant Jordi i el Drac. 

La relació entre la Setmana Medieval de Montblanc i la Draaksteken de Beesel es va començar a forjar fa quinze anys. L'any passat, una delegació de la festa holandesa va visitar Montblanc durant la Setmana Medieval, i en fa tres que membres de la festa montblanquina van visitar també la festa a Holanda, que té la particularitat que se celebra cada set anys. Des de llavors, la relació entre les dues festes ha estat molt fluïda, i s'ha mantingut el contacte de manera constant. 

Durant la trobada a Beesel, el primer tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Montblanc, Francesc Benet, va proposar en nom de l'equip de govern montblanquí que els dos municipis s'agermanin, amb l'objectiu d'intercanviar experiències i coneixements en molts àmbits de gestió. Seria un pas més per enfortir la relació que ja existeix entre els dos municipis a través de la seva festa dedicada a Sant Jordi i el Drac. 

Des de l'Associació Medieval es valora de manera molt positiva la trobada i la reunió de treball celebrada aquest cap de setmana, que posa les bases, ara ja de manera concreta, d'un projecte a nivell europeu que donarà impuls a la festa i a Montblanc. 

Durant el cap de setmana la delegació montblanquina també va oferir una conferència a Beesel, per explicar la Setmana Medieval de la Llegenda de Sant Jordi, amb imatges i vídeos de la festa.

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Núria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015