Notícies

Diumenge, 1 de maig de 2022

La Setmana Medieval reprèn la normalitat i registra plens absoluts a tots els espectacles

La festa es va cloure ahir al vespre amb el lliurament de l’espasa d’honor a la il·lustradora Pilarín Bayés


La Setmana Medieval de Sant Jordi va tancar ahir al vespre la seva 35a edició, que s’ha celebrat entre el 22 d’abril i l’1 de maig a Montblanc. La festa medieval de Catalunya ha registrat un èxit absolut de públic els dos caps de setmana, fins i tot el dissabte 23 d’abril malgrat la pluja. El president de l’Associació Medieval, Maties Martí, explica: «La Setmana Medieval ha tornat amb absoluta normalitat. Les ganes de viure la festa han estat evidents a cada representació, als mercats, tavernes, comitives... A cada racó s’ha respirat alegria i ganes de viure-la en plenitud. Ens hi han acompanyat milers i milers de visitants. N’estem molt contents». I hi afegeix: «També n’és indicatiu la venda d’entrades dels grans espectacles, que han estat de rècord. Per exemple, mai abans s’havien esgotat els tiquets per les dues sessions per a la Representació de la Llegenda de Sant Jordi amb tanta antelació, que sumen 3.000 espectadors. La cancel·lació d’aquest espectacle ha estat l’únic moment de tristesa: enguany no hem pogut matar el drac. Ho farem el vinent!».

La representació de la «Llegenda de Sant Jordi» s’havia de celebrar el 23 d’abril a la nit, però  les pluges intermitents de la jornada, que van incloure una calamarsada al migdia, van continuar a la nit tot obligant l’Associació Medieval a cancel•lar les dues representacions de l’espectacle més emblemàtic i antic que es celebra al punt més alt de la muralla del segle XIV. Es tracta d’un espectacle nocturn de gran format a l’aire lliure, en el qual hi participen 400 persones sobre l’escenari i no té possibilitat d’emplaçament alternatiu. L’import de les entrades es va tornar automàticament als espectadors.

Pel que fa a la resta d’espectacles, l’estrena de l’espectacle familiar de la Cantata Teatral sobre la llegenda, de la Factoria Bram, també ha acabat entrades. S’ha representant durant els dos caps de setmana i l’han vista unes 1.200 persones al claustre de Sant Francesc. El Sopar Reial va esgotar el mig miler de tiquets en dues hores. També s’han venut les 800 places disponibles del Torneig Medieval Nocturn, que aquest dissabte passat va estrenar emplaçament a la muralla de Sant Francesc. Els cellers participants al mercat de vins i caves, que s’organitza amb el suport de la DO Conca de Barberà, han servit uns 20.000 tastos, en un altre indicatiu de l’alta participació a la festa. Satisfacció també entre el centenar llarg d’artesans del mercat medieval vinguts d’arreu.

La cloenda
L’estrena d’un nou espectacle «Dones de llegenda», va cloure la festa ahir a la tarda, amb l’assistència de les comitives de les cinc cases i l’església de Santa Maria plena de gom a gom. La representació teatral homenatja la figura femenina a l’Edat Mitja, narrant-ne escenes quotidianes. Aquesta edició també s’ha dedicat a la dona en el disseny del cartell de la festa. I també una dona, la il·lustradora Pilarín Bayés, va recollir en el mateix acte l’espasa d’honor de l’Associació Medieval que la converteix alhora en sòcia. En un emotiu discurs d’acceptació, Bayés va afirmar: “L’espasa de Sant Jordi que avui rebo servirà per lluitar per a la igualtat i per aconseguir un país just, lliure i amable». 

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Núria T: 618 110 940

Eva T: 661 859 015