Notícies

Dimecres, 16 de novembre de 2022

La 36a Setmana Medieval estrenarà nou format de la Llegenda de Sant Jordi

S'ha fet un nou text, amb noves trames i nous personatges, però manenint l'essència del text original de Joan Amades.


La Setmana Medieval del 2023 estrenarà un nou format de la representació de la Llegenda de Sant Jordi. L'actual representació es va estrenar el 2014, i va suposar un gran salt de qualitat, convertint-lo en un dels espectacles a l'aire lliure més destacats de Catalunya.

Un espectacle, que un any més tard, va estrenar també nou Drac, el més gran de Catalunya, que donava encara més espectacularitat a l'acte.

De la mà de El Trio, el text de la representació de la Llegenda de Sant Jordi que s'ha fet fins ara va suposar fer més gran l'espectacle, amb projeccions a la muralla i introduir nous personatges, però sempre mantenint l'essència de la llegenda de Sant Jordi que Joan Amades va situar a Montblanc.

Ara, seguint la voluntat de l'Associació Medieval de la Llegenda de Sant Jordi d'innovar constantment "fem un nou salt endavant, estrenant un nou format de la llegenda. La nit del 22 d'abril el Foradot serà l'escenari del nou espectacle, que canvia de dalt a baix. S'han escrit noves trames i s'hi han introduït nous personatges", ha explicat el president de l'Associació Medieval, Maties Martí. Un espectacle que promet sorprendre els espectadors, i que explicarà la llegenda de Sant Jordi d'una manera diferent, però també sent fidels al text original de Joan Amades.

Serà, novament, un gran espectacle 100% local, escrit i produït a Montblanc i amb actors i actrius de la vila. El grup 4T's, format per Xavier Ribas, Jordi Bel i Albert Pons i que actualment dirigien la llegenda, han estat els encarregats d'escriure el nou text.

Des de l'Associació Medieval fem una crida a tothom que vulgui participar de la nova llegenda, que s'inscrigui a les oficines de l'Associació Medieval fins al 31 de gener. Ho poden fer de manera presencial els dimarts, dimecres i divendres de 9:15h a 11:45h i els dimecres també a la tarda, de 15:15 a 18:15h. A finals de gener, i després de l'elecció dels principals protagonistes de la festa que tindrà lloc el 21 de gener, començaran els assajos per preparar la nova llegenda.

Prèviament, la direcció de l'espectacle i l'estructura tècnica, així com alguns dels personatges, començaran ja a treballar el nou text.

Atenció als mitjans de comunicació:

premsa@setmanamedieval.cat

Josep Morató T: 690 125 641